Legătura dintre fumat și pierderea auzului

Spread the love
Sursă foto: https://www.consumerreports.org
Sursă foto: https://www.consumerreports.org

 

Conform cercetătorilor, fumatul este asociat cu un risc crescut de pierdere a auzului, potrivit unui studiu realizat timp de opt ani pe un lot de 50.000 de participanți. Studiul a fost publicat recent în revista Nicotin & Tobacco Research.

Oamenii de știință au analizat datele din cadrul verificărilor anuale de sănătate, care au inclus teste ORL și chestionarele completate de fiecare participant cu privire la stilul de viață. Ei au examinat efectele fumatului resimțite de respondenți, numărul de țigări fumate pe zi și durata întreruperii fumatului. În urma analziei, cercetătorii au remarcat un risc crescut de pierdere a auzului în rândul fumătorilor.

Cu toate că asocierea dintre fumat și pierderea auzului frecvențelor înalte a fost mai puternică prin comparație cu pierderea auzului frecvențelor joase, riscul de pierdere a auzului a crescut în rândul tuturor fumătorilor. Cercetătorii susțin că riscul pierderii auzului a început să scadă abia la cinci ani după renunțarea la fumat.

Constatarea cercetarilor oferă dovezi suficiente cu privire la faptul că fumatul este un factor important care poate determina creșterea riscului de pierdere a auzului.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180314092317.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *