RAPTOR, tehnologia care identifică hormonii responsabili de infertilitate

Spread the love
Sursă foto: https://www.marin-med.com

Cercetătorii de la Imperial College din Londra și de la Universitatea din Hong Kong au dezvoltat o tehnologie care poate fi utilizată pentru a măsura hormonii care afectează fertilitatea, dezvoltarea sexuală și menstruația, mai rapid și mai ieftin decât metodele actuale.

O treime din femeile din Anglia suferă de probleme grave de reproducere, cum ar fi infertilitatea și menopauza timpurie. Medicii diagnostichează de obicei aceste afecțiuni, prin efectuarea unui test de sânge pentru a măsura cantitatea de hormon luteinizant (LH) din probă. Testele actuale de sânge nu pot măsura cu ușurință creșterea și scăderea nivelurilor de LH, care este esențială pentru fertilitatea normală.   

Cercetătorii din cadrul acestui studiu au folosit un biosenzor legat de un sistem robotic, pe care îl numesc Robotic APTamer-enabled Reader Electrochemical (RAPTOR). Acesta are potențialul de a monitoriza modelele hormonale ale pacienților în timp real. Dispozitivul prototip RAPTOR a fost utilizat pentru a măsura nivelul de LH din sângele pacientelor. Oamenii de știință susțin că cercetarea ar putea deschide calea pentru dezvoltarea tratamentelelor personalizate. Ei speră că tehnologia poate oferi medicilor o imagine mai clară a activității LH.   

Platforma RAPT a fost capabilă să detecteze schimbările concentrației de LH la pacientele cu tulburări de reproducere. Spre deosebire de metodele actuale, testul este ieftin și poate oferi rezultate instantaneu.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *