Ești vegetarian? Asta nu înseamnă că ești mai sănătos decât persoanele care consumă carne!

Spread the love
Sursă foto: https://www.thejakartapost.com

Rezultatele unor cercetări recente au demonstrat că persoanele vegetariene sunt mai puţin sănătoase, în comparaţie cu cele care consumă carne, în ciuda faptului că beau mai puţin alcool, fumează mai puţin şi sunt mai active din punct de vedere fizic.
Cercetătorii de la Medizinische Universität Graz din Austria, au descoperit că persoanele care adoptă o dietă vegetariană, caracterizată printr-un consum scăzut de grăsimi saturate şi colesterol şi unul ridicat de fructe, legume şi produse din cereale integrale, par să prezinte riscuri crescute de favorizare a apariţiei cancerului, alergiilor şi tulburărilor mintale, precum depresie şi anxietate.
În cadrul studiului, au participat 1.320 de persoane, alese în funcţie de vârstă, sex şi statut socio-economic , dintre care 330 erau vegetarieni, 330 de persoane mâncau carne, dar şi multe fructe şi legume, 330 de persoane aveau o dietă obişnuită, iar 330 de persoane mâncau foarte multă carne.
În urma cercetărilor, oamenii de știință austrieci au stabilit că vegetarienii care consumau mai puţin alcool şi aveau IMC-uri (indicele de masă corporală) mai mic au prezentat o sănătate mintală şi fizică mai scăzută. De asemenea, participanții care mâncau mai puţină carne apelau, totodată, la practici medicale mai puţin sănătoase, precum anularea programărilor la medic pentru controalele medicale preventive şi anularea programărilor pentru vaccinare.
“Studiul nostru a arătat că adulţii austrieci care adoptă o dietă vegetariană sunt mai puţin sănătoşi (prezintă riscuri de cancer, alergii şi tulburări mintale), au o calitate a vieţii mai scăzută şi, de asemenea, necesită mai multe tratamente medicale”, au declarat autorii studiului.

Sursă: https://www.independent.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *