Persoanele care suferă de psoriazis prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet de tip II

Spread the love
Sursă foto: https://www.prevention.com

Cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de psoriazis prezintă un risc crescut de apariție a diabetului de tip II. Psoriazisul este o afecțiune inflamatorie a pielii, care afectează aproximativ 2,2% din populația Statelor Unite.
O echipă de cercetători de la King’s College a studiat probe de piele umană și animală, căutând orice modificări moleculare asociate cu psoriazisul care ar putea induce apariția diabetului. Ei au folosit un model experimental de psoriazis. Aceștia au observat că pielea șoarecilor cu psoriazis a prezentat inflamație și rezistență la insulină, un factor de risc pentru diabetul zaharat. Mai mult, această rezistență înseamnă că celulele nu răspund corect la insulina hormonală și nu elimină glucoza din sânge. De asemenea, celulele beta la șoarecii cu psoriazis au produs mai multă insulină decât la șoarecii neafectați. Oamenii de știință consideră că această supraproducție este o încercare a organismului de a compensa rezistența la insulină.
“Modelul creat în laborator și pe care l-am folosit în acest studiu are foarte multe dintre principalele caracteristici ale psoriazisului și am observat că unele modificări sunt asemănătoare cu cele ale persoanelor care suferă de diabet de tip II”, a afirmat dr. Elizabeth Evans.
Pe scurt, inflamația asociată cu psoriazisul a determinat rezistență la insulină. Rezultatele acestei investigații vor îmbunătăți înțelegerea aspectelor legate de psoriazis și vor ajuta cercetătorii să obțină o viziune mai amplă asupra diabetului.
“Dacă putem identifica noi factori derivați din piele care afectează în mod direct controlul zahărului din sânge, vom reuși să dezvoltăm și potențiale ținte terapeutice pentru tratamentul diabetului sau a rezistenței la insulină”, a completat dr. Elizabeth Evans.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *