Cercetătorii au devoltat o capsulă electronică ce poate fi îngițită

Spread the love
Sursă foto: https://eu.usatoday.com

În cadrul unui program al cărui obiectiv vizează reducerea numărului de intervenţii chirurgicale, cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite au dezvoltat o capsulă electronică ce poate fi ingerată şi controlată prin dispozitive wireless.
Oamenii de știință susțin că noul dispozitiv ar putea fi utilizat pentru a transporta medicamente în corpurile pacienţilor diagnosticaţi cu o varietate largă de boli ce necesită tratamente pe durată îndelungată, în special pentru persoanele care au nevoie de doze stricte şi regulate. Noua capsulă, realizată cu o imprimantă 3D, poate fi controlată din exterior prin Bluetooth şi ar putea fi modernizată în viitor pentru a detecta infecţii şi reacţii alergice.
“Sistemul nostru oferă o monitorizare atentă şi tratament, prin care un semnal contribuie la ghidarea livrării unui medicament sau la ajustarea dozei unui medicament”, a afirmat dr. Giovanni Traverso de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite.
Rezultatele studiilor au demonstrat că noul dispozitiv ar putea să funcţioneze foarte bine şi în colaborare cu alte dispozitive medicale şi implanturi, cu scopul de a transmite informaţii pe smartphone-ul pacientului sau al medicului acestuia. Capsula se dizolvă când substanţa activă este consumată, permiţând deschiderea unor braţe minuscule ce o fixează în stomac timp de o lună, înainte de a începe să se descompună şi să părăsească organismul prin tractul digestiv.
“Limitarea puterii acestui semnal wireless la spaţiul fizic al trupului pacientului poate să protejeze dispozitivul de conexiuni nedorite, asigurând o izolare fizică necesară pentru a obţine o securitate suplimentară şi protejarea intimităţii”, a afirmat dr. Yong Lin Kong.
Pentru moment, o mică materie cu oxid de argint alimentează dispozitivul, însă cercetătorii de la MIT explorează şi alte posibilităţi, precum folosirea unor antene externe şi chiar utilizarea acidului gastric din stomac.

Sursă: http://news.mit.edu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *