Ce trebuie să știi despre importanța acidului folic din sânge!

Spread the love
Sursă foto: https://guardian.ng

În urma unor studii, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit că deficitul de folat creează mai multe probleme legate de replicarea ADN-ului, decât au presupus studiile anterioare. Prin urmare, cercetătorii încurajează oamenii să fie mai conștienți de nivelul acidului folic din sânge.
Deficitul de folat poate afecta grav unul dintre cele mai importante procese din corp, adică diviziunea celulară. În cadrul studiului, cercetătorii au observat că deficitul de folat poate provoca probleme în ceea ce privește diviziunea celulară și replicarea ADN-ului. De fapt, aceasta creează anomalii cromozomiale mult mai dăunătoare decât s-a crezut până în prezent.
Nivelurile scăzute de acid folic din sânge afectează menținerea cromozomului și, odată ce o celulă a pierdut un cromozom sau o parte a acestuia, nu mai poate fi niciodată asimilată. Asta înseamnă că, odată ce diviziunea celulară își pierde echilibrul, procesul este ireversibil, indiferent de ce cantitate de acid folic se consumă ulterior.
“Prin urmare, avem nevoie de un ghid care să ne spună care ar trebui să fie nivelul acidului folic din sânge. Dacă am avea aceste cunoștințe, ne-am putea da seama dacă organismul nostru are nevoie de suplimente cu acid folic, pentru a ne asigura că replicarea ADN-ului se realizează cu succes”, a afirmat dr. Ying Liu.
Cercetătorii au analizat o parte a genomului numit FRAXA, care conține o secvența extensivă, numită CGG. Aici au văzut că deficitul de folat a provocat anomalii în ceea ce privește diviziunea celulară, în special în celulele cu o secvență CGG anormal de lungă. Aceștia au analizat, de asemenea, modul în care întregul cromozom X a devenit instabil în cazurile de expunere prelungită la deficitul de acid folic.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *