Cafeaua poate fi secretul longevității, potrivit cercetătorilor de la Harvard

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Chiar dacă de-a lungul timpului consumul de cafea a fost asociat cu efecte negative asupra organismului, după un studiu de 20 de ani privind efectele cafelei asupra corpului uman, cercetătorii de la Harvard University au descoperit  că persoanele care beau cafea trăiesc mai mult. Rezultatele cercetărilor îndelungate au demonstrat că persoanele care au consumat cafea, au înregistrat riscuri mai mici de a dezvolta boli cardiovasculare şi neurodegenerative, în comparație cu cele care nu obișnuiau să consume deloc această băutură. Cercetarea a început în 1976 şi a implicat aproape 210.000 de oameni.

„Cafeaua este cu siguranţă o băutură foarte complexă. Pe lângă cofeină, conţine şi sute, poate mii, de compuşi bioactivi, deci este foarte dificil, poate chiar imposibil, să explici efectele compuşilor individuali sau ale substanţelor chimice“, a declarat dr. Frank Hu din cadrul Harvard University.

Beneficiile pentru sănătate ale cafelei derivă nu numai din compuşi, ci și datorită efectelor mineralelor şi diferiţilor antioxidanţi. Echipa de cercetători a constatat, de asemenea, că beneficiile pentru sănătate ale cafelei sunt mai pronunţate sau mai evidente la persoanele care nu fumează. Cu alte cuvinte, fumatul anulează beneficiile consumului de cafea.

Cercetările anterioare au arătat că băutul cafelei este asociat cu un risc scăzut de diabet, boli cardiovasculare, boala Parkinson şi boli hepatice, inclusiv cancer hepatic. Totodată, este asociat cu un risc scăzut de depresie şi suicid, ajută organismul să metabolizeze zahărul din sânge, îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină şi poate reduce inflamaţia.

Dr. Hu avertizează că nu toată lumea răspunde la consumul de cafea în acelaşi mod şi că beneficiile pot fi diferite la fiecare persoană în parte.

Sursă: https://www.independent.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *