Bolile psihice ar putea fi tratate cu trei medicamente folosite uzual și în afecțiunile cardiovasculare

Spread the love
Sursă foto: http://garkihospital.com

Oamenii de știință au descoperit că trei medicamente folosite în mod obișnuit pentru a trata problemele cardiovasculare sau diabetul zaharat ar putea, de asemenea, să ajute la tratarea unor afecțiuni neurologice grave, cum ar fi schizofrenia.

O echipă de medici de la University College London și Universitatea din Hong Kong au realizat un studiu pentru a demonstra felul în care unele medicamente prescrise frecvent pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare sau diabet  pot ameliora simptomele unor afecțiuni neurologice severe.

“Bolile psihice grave sunt asociate cu niveluri ridicate de morbiditate și sunt extrem de greu de tratat. Cu toate acestea, am reușit să identificăm trei medicamente comune care ar putea reprezenta un tratament pentru bolile psihice”, a afrimat dr. Joseph Hayes.   

Este vorba despre hidroxilmetil glutaril coenzima A, L-tip antagoniști ai canalelor de calciu (LTCC) și biguanide.

În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că, în perioadele în care li s-a administrat statine, LTCC sau biguanide, persoanele cu simptome severe ale afecțiunilor mintale au înregistrat o ameliorare a acestora.

Toate cele trei medicamente sunt licențiate la nivel global, sunt utilizate în mod obișnuit, sunt ieftine și relativ sigure, fiind, prin urmare, candidați ideali pentru tratarea schizofreniei  și a altor afecțiuni psihice.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *