Suplimentele cu siliciu, benefice pentru pacienții cu boli oculare

Spread the love
Sursă foto: https://visionarteyecare.com

În cadrul unor studii, cercetătorii britanici au descoperit beneficiile utilizării unui tip de supliment oral pentru pacienții cu exoftalmie (proeminență a globului ocular în afara orbitei sale, însoțită de înroşirea conjunctivei, de un edem al pleoapelor, prezența unei vederi în dublu cu un strabism trecător), care afectează aproximativ 300.000 de oameni din Marea Britanie. Oamenii de știință de la Imperial College Healthcare vor recruta 110 de pacienți cu afecțiuni ale ochilor, pentru a primi comprimate de seleniu sau un placebo. Seleniul este un mineral esențial pentru funcția tiroidiană. 

Un studiu anterior a arătat că administrarea de suplimente de seleniu în stadiul incipient al bolii poate duce la o reducere a simptomelor asociate cu aceasta. Cu toate acestea, rezultatele necesită o investigație ulterioară, deoarece studiul inițial nu a măsurat nivelele de seleniu la pacienți înainte de administrarea suplimentelelor.

„Trebuie să stabilim dacă există un beneficiu clar în utilizarea acestui supliment oral. Rezultatele ar putea avea un impact direct asupra vieții pacienților care suferă de boli tiroidiene, implicații semnificative asupra modului în care această afecțiune poate fi gestionată în viitor”, a afirmat dr. Neil Ebenezer.

Exoftalmia este o afecțiune autoimună și se estimează că afectează 300.000 de oameni în Marea Britanie. Aceasta este generată de deteriorarea țesutului gras și a mușchilor din spatele ochilor, ceea ce poate duce la inflamație. Simptomele pot fi vederea dublă, deformarea severă a ochilor sau pierderea vederii.

Totuși, administrarea unei doze de peste 200 micrograme de seleniu poate conduce la declașarea unor alte boli, cum ar fi diabetul zaharat de tip II, dar deocamdată nu se ştie dacă această doză de seleniu este de vină pentru aparţia bolii. Deşi toxicitatea poate să nu survină până la consumarea a 2 500 micrograme pe zi, nu există niciun motiv pentru depăşirea dozei maxime admise de 400 micrograme de seleniu pe zi pentru un adult.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *