Studiu UCLA : gel pentru tratarea durerilor cronice

Spread the love

sursa https://vitalmei.com/chronic-pain-statistics/

Potrivit unor studii, oamenii de știință de la UCLA au demonstrat că un material asemănător gelului, care conține particule magnetice mici, ar putea fi utilizat pentru a gestiona durerea cronică, declanșată de boli sau de leziuni. În general, studiul demonstrează utilizarea promițătoare a forțelor biomecanice care implică celule pentru tratarea bolilor.

O mare parte din centrele de medicină modernă utilizează produse farmaceutice, pentru a realiza modificări chimice sau moleculare în organism și pentru a trata bolile. Cu toate acestea, progresele recente în controlul forțelor la scară mică au deschis o nouă idee de tratament, folosind forța fizică pentru a da naștere unor schimbări utile în interiorul celulelor.

„Rezultatele noastre arată că, prin exploatarea homeostaziei neuronale, este posibil să se diminueze semnalele de durere prin sistemul nervos”, a spus dr. Andy Kah Ping Tay, de la UCLA.

Pentru a magnetiza gelul, cercetătorii au început cu un polimer, acid hialuronic, un material asemănător gelului, care se găsește în mod natural în măduva spinării și în creier, ceea ce ajută la asigurarea suportului structural pentru celulele din acele părți ale corpului. De asemenea, aceștia au pus mici particule magnetice în gelul biocompatibil. Apoi, ele au devenit un tip de celule neuronale primare. Inovatia a trecut testele de laborator, unde autorii au aplicat un câmp magnetic pentru a genera o forță de “tragere” asupra particulelor, care a fost transmisă prin gel către celulele incorporate. Cercetătorii au descoperit că forțele mecanice induse magnetic au dus la creșterea ionilor de calciu în neuroni. Acest flux de ioni indică faptul că neuronii au răspuns forțelor. Prin creșterea forței în mod constant în timp, aceștia au descoperit că neuronii se adaptează la stimularea continuă, prin reducerea semnalelor de durere.

Autorii studiului sunt dr. Andy Kah Ping Tay, de la UCLA, Stephanie Seidlits, profesor asistent de Bioinginerie UCLA și Kate Poole de la Universitatea din New South Wales din Australia.

Cercetarea a fost sustinuta de Institutul National de Sanatate și Fellowship Research Endeavour din Departamentul de Educație și Formare al guvernului australian.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180807/UCLA-study-demonstrates-use-of-magnetic-force-to-manage-chronic-pain.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *