Descoperire care poate ajuta pacienții cu distrofie musculară

Spread the love
Sursă foto: https://geneticliteracyproject.org

Pentru a ajuta pacienții cu tulburări musculare, oamenii de știință de la Universitatea din Texas, Health Science Center – Houston (UTHealth) au proiectat o nouă linie de celule stem pentru a studia conversia celulelor stem în mușchi.

„Medicii pot folosi aceste celule pentru a crea o corecție genetică și o potențială terapie celulară” a afirmat dr. Radbod Darabi de Școala Medicală McGovern și autorul principal al studiului.

Afecțiunile musculare, cum ar fi distrofia musculară, determină slăbirea și deteriorarea mușchilor și afectează mai mult de 50.000 de oameni în Statele Unite. Simptomele includ dificultate la mers și dureri musculare. În cazurile severe, acestea pot produce și afecțiuni cardiace sau respiratorii.   

În cadrul cercetării, dr. Darabi a proiectat o nouă linie de celule stem umane pentru mușchii scheletici. Pentru a asigura puritatea celulelor stem musculare, acesta a marcat genele musculare (PAX7, MYF5) cu două proteine ​​fluorescente. Pentru a îmbunătăți formarea mușchilor din celulele stem, a testat mai mulți compuși bioactivi. De asemenea, a observat activitatea de celule stem musculare în detaliu, folosind etichete de culoare. Acestea au fost generate din celulele pielii pacientului și folosite pentru a crește masa musculară. 

Abordarea echipei a permis, de asemenea, inducerea progenitorilor miogeni scheletici în doar două săptămani, cu un potențial considerabil micogen în vitro și în vivo. Celulele stem modificate au produs rezultate promițătoare într-o cultură a țesutului uman.   

Dr. Darabi consideră că aceste celule stem musculare vor fi inițial folosite de cercetători pentru a studia fiziopatologia distrofiilor musculare.

Sursă: /www.news-medical.net/news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *