Descoperire revoluționară pentru apariția hepatitei B

Spread the love

 

     

                                                                     sursa www.drakeillafreitas.com.br

În urma unor studii, cercetătorii au reușit să ofere o nouă perspectivă asupra originilor geografice și a răspândirii globale a două clase ale virusului hepatitei B (HBV). De asemenea, constatările identifică genotipurile D și A (HBV-D și HBV-A) ca fiind originare din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Acestea dezvăluie, de asemenea, diferențe considerabile în modelele globale de diseminare a acestor genotipuri.

HBV, principala cauză a bolii hepatice, reprezintă o preocupare globală de sănătate publică, cu aproximativ 257 milioane de persoane care trăiesc cu această infecție.Virusul este clasificat în nouă genotipuri (A-I). HBV-A și HBV-D care sunt prezente în întreaga lume.

“Istoria epidemiologică a HBV-D și HBV-A rămane neclară din cauza lipsei de studii relevante. Pentru a descoperi mai multe detalii, am vrut să stabilim modul în care VHB a fost difuzat în diferite regiuni geografice”, a afirmat dr.  Evangelia Georgia Kostaki de la Universitatea Națională din Atena, Grecia.

Pentru a face acest lucru, echipa a folosit secvențele genomului complet 916 HBV-D și 493 HBV-A, pentru a reconstrui dezvoltarea și diversificarea evoluției globale a acestor genotipuri, cunoscute sub numele de filogenie și pentru a analiza nivelurile lor de grupare regională. Oamenii de știință au arătat că originea geografică a HBV-D a fost în Africa de Nord și în Orientul Mijlociu, deși nu au reușit să deducă exact originea exactă din datele disponibile. Analiza sugerează, de asemenea, că originea HBV-A este aproape de Africa și de Europa, și, probabil, în Orientul Mijlociu și Asia Centrală.

Aceste rezultate evidențiază diferențe considerabile în modelele globale de diseminare a HBV-D și HBV-A, care reflectă impactul migrațiilor preistorice și mai recente ale migrației umane și ale altor activități asupra evoluției acestor genotipuri HBV.

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180807/Researchers-provide-new-insight-on-origins-and-global-spread-of-HBV.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *