Cum poți să scapi de varice în câteva minute?

Spread the love

De câțiva ani se utilizează pe scară largă, inclusiv în diverse clinici din România, procedura scleroterapiei, o procedură non-invazivă  care te ajută să scapi de varice în câteva minute. Dar, atenție, procedura, deși are rezultate spectaculoase,  implică și anumite riscuri.

Ce este scleroterapia?

Scleroterapia pentru varicele esofagiene implică injectarea unei soluții puternice și iritante (un sclerozant) în venele și / sau în zona de lângă venele dilatate. Sclerozantul injectat direct în venă provoacă formarea de cheaguri de sânge și oprește sângerarea, în timp ce sclerozantul injectat în zona de lângă venă dilatată oprește sângerarea prin îngroșarea și umflarea venei pentru a comprima vasul de sânge. Majoritatea medicilor injectează scleroza direct în venă, deși injecțiile în venă și zona înconjurătoare sunt ambele eficiente. Odată ce sângerarea a fost oprită, tratamentul poate fi utilizat pentru a reduce sau distruge în mod semnificativ varicele.

Ce riscuri implică acesată procedură?

Riscurile asociate cu scleroterapia includ complicații care pot apărea din cauza utilizării soluției sclerozante. Pot să apară complicațiile minore, care cauzează disconfort dar nu necesită tratament activ sau spitalizare prelungită. Printre acestea se numără dureri toracice tranzitorii, dificultăți la înghițire și febră, care de obicei dispar după câteva zile. Unii pacienți pot prezenta reacții alergice la soluția sclerozantă. Studiile efectuate remarcă faptul că la a 2-10% dintre pacienți, apar complicații legate de sângerarea esofagul sau disfuncții ale plămânilor.

Sursa https://www.mayoclinicproceedings.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *