Efectele psihologice ale utilizării contraceptivelor orale

Spread the love
Sursă foto: https://www.glamour.com

Potrivit statisticilor, peste 100 de milioane de femei din întreaga lume utilizează contraceptive orale. De-a lungul anilor, cercetătorii au încercat, preponderent, să identifice efectele fizice pe care le au anticoncepționalele asupra organismului uman. Un nou studiu și-a propus să analizeze şi efectele psihologice ale utilizării contraceptivelor orale.

În noul studiu, dr. Lischke și echipa sa de cercetare au recrutat 95 de femei sănătoase. Dintre acestea, 42 au afirmat că au utilizat contraceptive orale. Cercetătorii și-au dorit să afle dacă utilizarea pilulelor contraceptive ar putea afecta abilitatea subiecţilor de a recunoaște emoțiile.

“Am presupus că aceste deficiențe ar fi foarte subtile, de aceea, a trebuit să testăm recunoașterea emoțională a femeilor cu ajutorul unei tehnici extrem de sensibile. Am folosit un test de recunoaștere extrem de dificil, care a necesitat identificarea expresiilor emoționale complexe din regiunea ochilor”, a afirmat dr. Lischke.

Pentru început, amblele grupuri de femei au reușit să recunoască fără probleme expresii de bază, cum ar fi cele ale fericirii, dar când au apărut expresii emoționale mai complexe, cum ar fi mândria sau disprețul, femeile din grupul celor care au utilizat pilule contraceptive, au fost cu 10% mai puțin exacte în comparație cu celălalt grup.  

În ciuda unei diferențe clare, cercetătorii au subliniat că este nevoie de continuarea studiilor. În timp ce testul a fost conceput astfel încât să detecteze chiar și diferențe mici, nu este clar dacă acest lucru poate influența efectiv modul în care femeile care utilizează contraceptive orale se raportează la anumite reacții.

„Variațiile ciclice ale nivelurilor de estrogen și progesteron afectează recunoașterea emoțională a femeilor și influențează activitatea și conexiunile în regiunile creierului”, a afirmat dr. Lischke.

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *