A fost inventat un dispozitiv care poate salva milioane de vieți!

Spread the love
Sursă foto: https://www.sepsis.org

Cercetătorii britanici au dezvoltat un test care poate diagnostica rapid sepsisul și poate salva mii de vieţi. Testarea preliminară a dispozitivului a arătat că poate genera rezultate în câteva minute, spre deosebire de alte dispozitive utilizate în prezent, care au nevoie de 72 ore.

Statisticile au arătat că aproximativ 52.000 de persoane din Marea Britanie mor din cauza septicemiei în fiecare an. Această afecțiune apare atunci când substanțele produse de sistemul imunitar pentru combaterea infecției provoacă inflamații care afectează întregul organism.

Potrivit studiului publicat în revista on-line Biosensors and Bioelectronics, cercetătorii de la Universitatea din Strathclyde și Universitatea din Leeds au dezvoltat un dispozitiv, cu un biosenzor simplu și sensibil, care poate detecta un anumit indicator al sepsisului, numit interleukina 6 (IL-6). Până acum, testarea noului dispozitiv a arătat că poate identifica niveluri crescute de IL-6 în doar două minute și jumătate.

Dimensiunile reduse ale dispozitivului nu permit doar testarea inițială, ci și introducerea acestuia în vasele de sânge ale pacienților cu sepsis, astfel încât, aceştia să poată fi monitorizați în mod continuu.

“Am creat un senzor în formă de ac, cu electrozi diferiți și am arătat că putem detecta un indicator al sepsisului aproape în timp real, la niveluri relevante clinic”, a firmat dr. Damion Corrigan.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *