Iată ce trebuie să știi dacă suferi de epilepsie!

Spread the love
Sursă foto: https://guardian.ng/

Epilepsia este o afecțiune neurologică caracterizată printr-o activitate anormală în creier, care declanșează convulsii. Cercetătorii s-au întrebat de-a lungul timpului ce se întamplă în corpul uman când apare o astfel de criză.

“Întregul nostru corp este un sistem electric, cu ajutorul căruia putem să gândim, să ne mișcăm sau să desfășurăm diverse activități, iar creierul este generatorul principal”, a declarat dr. Glenna Tolbert de la Universitatea din California, Los Angeles.

O criză are loc atunci când există o erupție neclară a celulelor nervoase și activitatea electrică a creierului este întreruptă. Ar putea fi temporară sau ar putea fi o problemă cronică. Deci, atunci când o persoană se confruntă cu crize multiple care nu sunt legate de o cauză specifică, aceasta poate fi diagnosticată cu epilepsie. Pentru a ajuta la gestionarea afecțiunii, medicii prescriu tratamente cu medicamente precum Tegretol, Carbatrol, Valium, Ativan și Klonopin.

Cerctetătorii sugerează pacienților cu epilepsie să limiteze aportul de alcool. Dacă organismul se obișnuiește cu un aport ridicat de alcool, întreruperea consumului poate duce la apariția unei crize. Totodată, consumul ridicat de alcool și medicamentele pentru convulsii reprezintă o combinație riscantă, care poate provoca efecte secundare periculoase, cum ar fi intoxicația rapidă.

Convulsiile sunt foarte sensibile la somn, potrivit Fundației Epilepsie. În unele cazuri, somnul joaca un rol important în apariția convulsiilor. Cercetătorii îndeamnă perosanele care suferă de epilepsie să doarmă între 7 și 9 ore în fiecare noapte. Stresul poate fi, de asemenea, o cauză a apariției crizelor. Mijloacele de reducere a stresului ar putea scădea frecvența convulsiilor.   

Sursă: https://www.medicaldaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *