Studiu revoluționar: dispozitivul care poate ajuta medicii în tratarea cacerului

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Oamenii de știință de la Children’s Healthcare din Atlanta au dezvoltat un instrument care păcăleşte tumorile agresive pe creier, precum glioblastomul, să migreze către un recipient extern şi nu către creier.

Cunoscut sub numele de Tumor Monorail, dispozitivul imită proprietăţile fizice ale materiei albe a creierului pentru a face tumorile agresive să migreze către exteriorul organului, unde celulele canceroase pot fi adunate şi înlăturate. Scopul dispozitivului nu este de a distruge tumoarea, ci de a opri răspândirea letală.

„Acest dispozitiv schimbă abordarea în tratarea tumorilor pe creier. Sunt multe tumori care sunt considerate inoperabile, din cauza localizării sau a fragilităţii pacientului. Dispozitivul permite medicilor să trateze aceste tumori cu ajutorul unei intervenţii minimale”, a afirmat dr. Barun Brahma de la Children’s Healthcare din Atlanta.

La studiul pe șoareci, rezultatele au fost promiţătoare, ceea ce a dus la adaptarea dispozitivului pentru uz uman. Pentru că materialul nu este atât de important precum structura fizică, cercetătorii au adăugat un material despre care se ştie că este tolerat de organismul uman. În forma sa curentă, dispozitivul este un tub lung şi subţire cu un mic rezervor la capăt care stă deasupra craniului, sub scalp. 

„Ce este cel mai important este faptul că tumoarea se răspândeşte într-un mod controlat prin dispozitivul nostru către un rezervor şi nu în ţesutul sănătos”, a precizat dr. Nassir Mokarram de la Duke University.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *