Un nou tratament potențial pentru o boală autoimună gravă

Spread the love
Sursă foto: https://naturalallergytreatment.com.au

Cercetătorii de la Universitatea din Virginia au identificat un nou factor care contribuie la apriția artritei reumatoide, care ar putea ajuta la explicarea simptomelor dureroase asociate cu boala. Descoperirea indică un nou tratament potențial pentru tulburarea autoimună și poate permite, de asemenea, utilizarea unui test simplu de sânge pentru detectarea persoanelor cu risc crescut de a dezvolta afecțiunea.

În cadrul cercetării, dr. Sanja Arandjelovic și-a dorit să înțeleagă ce anume  cauzează inflamația asociată cu artrita inflamatorie și a observat că ștergerea unei gene numite ELMO1 atenuează simptomele artritei la șoareci. 

“Având în vedere că artrita reumatoidă afectează milioane de oameni din întreaga lume, am simțit nevoia de a înțelege mai bine această afecțiune”, a afirmat dr. Sanja Arandjelovic.

În urma rezultatelor, cercetătorii au stabilit că ELMO1 favorizează inflamația prin intermediul funcției acesteia în celulele albe din sânge, numite neutrofile. Neutrofilele reprezintă prima linie de apărare a organismului, deoarece acestea simt și răspund la posibilele amenințări. În mod normal, ele sunt benefice pentru organism, împotriva infecțiilor bacteriene. Dar, în anumite cazuri acestea pot fi destul de dăunătoare pentru țesuturi.   

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că există o variație naturală în gena ELMO1, care poate determina neutrofilele să devină mai mobile, invadând articulațiile și provocând inflamația.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *