Cercetătorii au descoperit o legătură între afecțiunile alergice și cele psihice

Spread the love
Sursă foto: https://draxe.com
Sursă foto: https://draxe.com

 

Un nou studiu publicat în revista Frontiers în Psychiatry confirmă că persoanele care suferă de eczeme sau astm pot prezenta un risc crescut în dezvoltarea bolilor mintale.

La prima vedere, pare puțin probabil ca alergiile și sănătatea mintală să fie legate în vreun fel, însă autorul studiului principal, dr. Nian-Sheng Tzeng de la Spitalul General din Taiwan, explică de ce a decis să caute aceste legături:  “În calitate de medic, am observat că unii pacienți cu alergii păreau să sufere emoțional. Prin urmare, am vrut să văd dacă aceste boli alergice sunt asociate cu tulburările psihiatrice”.

Pentru a demonstra această legătură din punct de vedere științific, dr.Tzeng și echipa lui au colectat date medicale din cadrul Programul Național de Asigurări de Sănătate din Taiwan. În urma analizei acestora, s-a constatat că 6,7% dintre participanții fără afecțiuni alergice au dezvoltat o afecțiune psihiatrică. Pentru cei cu afecțiuni alergice, această cifră a crescut la 10,8%.  Explicația este că dacă cineva are o inflamație pe piele cauzată de o alergie, aceasta poate fi prezentă și pe creier. Este posibil ca stresul generat de simptomele unei afecțiuni alergice să agraveze problemele psihice care există deja.

Deși studiul actual nu poate demonstra cu exactitate de ce există această legătură între afecțiunile alergice și cele psihice, dr.Tzeng este de părere că se poate crea un fel de interacțiune între condițiile alergice și psihiatrice.

“Cu această descoperire, dorim să informăm medicii că pacienții cu afecțiuni alergice pot prezenta riscuri pentru boli psihiatrice”, susține Tzeng.

 

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/321578.php

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *