Ce impact are procesul de replicare celulară asupra organismului?

Spread the love
Sursă foto: https://biologywise.com
Sursă foto: https://biologywise.com

 

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Universitatea Hokkaido, Japonia, au descoperit că, atunci când procesul de replicare al celulelor depășeste limitele normale sau are mai puțin de o pereche de seturi de cromozomi (un genom), apare un dezechilibru în organism. Bolile severe, de exemplu, cancerul, pot să apară ca urmare a perturbării proprietății celulare, provocată de o stare non-diploidă.

Cercetătorii de la Universitatea Hokkaido au încercat să afle ce impact are procesul de replicare celulară asupra liniilor celulare umane. Echipa a remarcat o scădere constantă în centrosomes (regulatori de replicare celulară, care se găsesc în celulele normale), în celule haploid, precum și în celulele tetraploide.  Cantitatea de fibre poate avea o influență considerabilă asupra duplicării centrosomului, deoarece poate provoca o suprapunere dublă, sau o pierdere de centrosom. Replicarea ADN-ului joacă, de asemenea, un rol esențial în replicarea celulelor.

Rezultatele cercetărilor au arătat că incompatibilitatea între duplicarea centrosomului și ciclul de replicare al ADN-ului ar putea fi cauza principală a instabilității celulelor non-diploide la oameni.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180525/Study-establishes-the-importance-of-haploid-cells.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *