Cum te poate ajuta Facebook să renunți la fumat?

Spread the love
Sursă foto: https://www.pcmag.com
Sursă foto: https://www.pcmag.com

 

În urma unui studiu care testează o intervenție de renunțare la fumat pentru tineri (efectuat în întregime pe Facebook), cercetătorii au constatat că fumătorii au de 2,5 ori mai multe șanse să renunțe la acest obicei după trei luni, cu ajutorul unui tratament bazat pe utilizarea Facebook-ului, decât dacă ar participa la un program online de renunțare la fumat.

“Chiar dacă a fost o provocare, am reușit să stopăm fumatul în rândul tinerilor care nu erau neapărat pregătiți să renunțe la fumat”, susține dr. Danielle Ramo, membru al Institutului Weill pentru Neuroștiințe. Medicul este de părere că mediul on-line poate fi un instrument potrivit cu care ar putea ajuta populația tânără să renunțe la fumat.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au creat un program motivațional de 90 de zile, în care participanții au fost repartizați în grupuri private de Facebook,  adaptate la disponibilitatea lor de a renunța la fumat. Pe tot parcursul programului, specialiștii au abordat câteva tehnici prin care să atragă atenția membrilor grupului prin postări motivaționale zilnice, sesiuni săptămânale de întrebări și răspunsuri și consiliere comportamental cognitivă. Mai mult decât atât, tinerii care au renunțat de fumat au primit diferite cadouri, cum ar fi vouchere sau cărți. S-a constatat că la sfârșitul programului, aproximativ 50% dintre participanți au renunțat la fumat.

„Tratamentul a fost extrem de antrenant pentru participanți. Ne-am propus să inițiem în continuare astfel de programe în cadrul Facebook, pentru a ajuta tinerii să renunțe la acest obicei dăunător”, afirmă dr. Ramo.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180524141628.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *