Studiu: dependenta in cazul tigarilor clasice vs tigarile electronice

Spread the love
Sursă foto: https://www.sciencenewsforstudents.org
Sursă foto: https://www.sciencenewsforstudents.org

 

Conform studiilor, persoanele care folosesc în mod regulat țigarete electronice sunt mai puțin dependente, spre deosebire de cele care utilizează țigarete tradiționale.

În timp ce consumul de țigări a scăzut în ultimii ani, utilizarea țigaretelor electronice este în creștere, în special în rândul adolescenților și adulților. Deși noile descoperiri sugerează că țigările electronice (cunoscute și sub denumirea de e-țigarete) nu provoacă o dependență la fel de mare ca cea generată de țigaretele clasice, cercetătorii încercă să dovedească dacă într-adevăr este așa.

E-țigaretele includ o gamă de dispozitive cu acumulator care incălzesc și vaporizează un amestec lichid (e-lichid), care poate conține nicotină, arome și alte substanțe chimice. E-lichidul vaporizat este apoi inhalat ca un aerosol.

Pentru a compara dependența de țigări obișnuite și țigarete electronice, oamenii de știință de la Penn State College of Medicine au analizat răspunsurile din cadrul cercetărilor efectuate în studiul PATH. Ditre cei 32.320 de participanți care au răspuns la sondaj, 3.586 corespund criteriilor de studiu. Printre aceștia, aproximativ 5% au utilizat exclusiv țigarete electronice și aproximativ 95% țigarete clasice.

În comparație cu fumătorii de țigări obișnuite, utilizatorii de țigări electronice au susținut că nu simt nevoia să folosească dispozitivul foarte des pe parcursul unei zile. De asemenea, aceștia au afirmat că le este mult mai ușor să se abțină, în comparație cu fumătorii de țigări clasice.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20170612/PATH-study-finds-that-e-cigarettes-cause-less-nicotine-dependence-than-traditional-cigarettes.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *