Știi să recunoști simptomele abcesului dentar?

Spread the love
Sursă foto: http://www.annapolisdds.com
Sursă foto: http://www.annapolisdds.com

 

Abcesul dentar este una dintre cele mai frecvente afecțiuni stomatologice. Acesta reprezintă o infecție bacteriană, care se manifestă prin apariția unei colecții de puroi în vârful sau în partea laterală a unui dinte.

Abcesele dentare se pot forma în diverse zone ale cavității bucale. Netratate, acestea se pot extinde în zonele și țesuturile învecinate, provocând infecții extrem de grave. Din acest motiv, pacienții care observă apariția unui abces dentar, trebuie să consulte cât mai repede un medic stomatolog.

Cele două tipuri principale de abcese dentare sunt: abcesul periapic și abcesul parodontal. Abcesul periapical se formează atunci când infecția bacteriană ajunge la rădăcina dintelui și pulpa dintelui este infectată. Abcesul parodontal se formează atunci când bacteria se înrădăcinează în spațiul de lângă dinte.

Știi să recunoști simptomele unui abces dentar? Iată care sunt:

Cel mai evident simptom al unui abces dentar este o durere puternică. Poate începe brusc și poate continua să se înrăutățească pe măsură ce se răspândește. Acesta va afecta complet maxilarul, urechea și o parte a gâtului, pe partea laterală a abcesului. Totodată, gingiile se pot umfla și înroși. Acest lucru este valabil mai ales pentru un abces parodontal.

Infecția bacteriană va lăsa un gust neplăcut în gură. Pe măsură ce infecția se consolidează, individul poate prezenta și o creștere îngrijorătoare a temperaturii.

Diagnosticarea absceselor dentare:

În mod normal, o vizită o dată la șase luni la medicul dentist ar trebui să fie o practică obișnuită. Acest lucru va permite medicului dentist să observe orice semn al cariilor dentare sau infecțiilor gingiilor, care ar putea duce la formarea unui abces dentar.

Tratamentul abcesului dentar:

Dacă abcesul se află în pulpa dentară, va fi efectuat un tratament al canalului. Acest lucru va duce la eliminarea abcesului, de obicei localizat în pulpă. Canalul se sigilează, astfel încât, bacteria să nu se poată strecura înapoi în interior. În final, medicul va pune o coroană pe dinte, pentru a se asigura că tratamentul a avut succes.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/health/Dental-Abscess-Symptoms.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *