O nouă metodă care împiedică dezvoltarea leucemiei

Spread the love
Sursă foto: https://www.medicalnewstoday.com

Conform oamenilor de știință, celulele canceroase au nevoie de mai mult zahăr decât celulele sănătoase pentru a se dezvolta. O echipă de oameni de știință de la Winship Cancer Institute din Universitatea Emory a descoperit o modalitate de a exploata această nevoie crescută de zahăr a celulelor cancerigene, pentru a bloca selectiv dezvoltarea leucemiei.

Aceștia au identificat o enzimă transporter numită ASCT2, care transportă aminoacizi în celule, ca o țintă pentru medicamentele anticanceroase. Rezultatele experimentului au demonstrat că blocarea genei care codifică această enzimă prelungește durata de viață a șoarecilor cu o formă agresivă de leucemie (AML / leucemie mieloidă acută): de la 45 de zile la mai mult de 300 de zile.

Aceasta este o țintă terapeutică promițătoare pentru leucemie. ASCT2 este esențială pentru dezvoltarea celulelor sanguine normale, dar este necesară și  pentru dezvoltarea leucemiei. Enzima este responsabilă pentru preluarea mai multor aminoacizi în celule, cum ar fi glutamina. În celulele leucemice, pierderea ASCT2 generează un efect global asupra metabolismului celular.

„Am fost surprinși să observăm că gena care codifică ASCT2 poate fi eliminată din organismul șoarecilor, fără a distruge în mod substanțial dezvoltarea celulelor sanguine”, a declarat dr. Qu de la Winship Cancer Institute din Universitatea Emory.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *