Expunerea la diferite toxine poate provoca apariția infertilității

Spread the love
Sursă foto: http://www.enzolifesciences.com

În fiecare zi, suntem supuşi la sute de compuşi toxici rezultaţi din fabricarea plasticelor, erbicidelor, pesticidelor şi medicamentelor. Aceste toxine afectează atât sănătatea noastră, cât şi sănătatea copiilor noştri. Oamenii de știință de la University of Liege, Belgia au descoperit că expunerea la perturbatori endocrini obişnuiţi poate afecta pe termen lung fertilitatea şi dezvoltarea sexuală a generaţiilor viitoare.

Aceștia au demonstrat că expunerea la toxinele din mediul înconjurător poate provoca alterări în dezvoltarea creierului, care pot afecta dezvoltarea sexuală şi fertilitatea diferitelor generaţii.

Potrivit cercetătorilor, acesta este rezultatul unui studiu, după ce mai multe generaţii de şoareci de sex feminin au fost expuse unui amestec de substanţe precum compuşi de plastic, estrogen, pesticide şi alte doze de toxine inhalate în mod obişnuit de oameni.

Descendenţii femelelor de şoareci gestante expuşi la un amestec de perturbatori endocrini obişnuiţi (endocrine disrupting chemicals – EDC), similari celor la care sunt expuşi oamenii, au prezentat alterări în dezvoltarea sexuală şi în comportamentele maternale şi au fost transmise urmaşilor lor. Rezultatele studiului arată că nivelurile actuale de EDC prezente în mediul nostru înconjurător ar putea provoca alterări pe termen lung, motiv pentru care oamenii şi instituţiile trebuie să adopte măsuri pentru a reduce această expunere.


Sursă: https://www.thehindubusinessline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *