Au fost identificate proteinele care favorizează apariția bolilor cardiovasculare la diabetici

Spread the love
Sursă foto: https://www.iselectfund.com

Cercetătorii de la Institutul Intermountain Medical Center Heart din Salt Lake City au indentificat proteinele ​​care sunt strâns legate de schimbările în valorile trigliceridelor și hemoglobinei A1c la pacienții diabetici.   

Înțelegerea modului în care proteinele interacționează cu alte celule din organism poate ajuta medicii să prevină incidența atacurilor de cord, accidentelor vasculare cerebrale, sau a deceselor. La pacienții diabetici, nivelurile ridicate de trigliceride sunt asociate cu apariția bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. Nivelurile ridicate de hemoglobină A1C sunt, de asemenea, asociate cu diferite complicații, precum retinopatia diabetică.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat 264 de pacienți care au fost înrolați în studiul FACTOR-64. De asemenea, un test SOMAscan a fost utilizat pentru a determina nivelurile plasmatice pentru mai mult de 4.000 de proteine. Aceștia au descoperit o asociere semnificativă între proteinele semaphorin și plexina, ambele legate de retinopatia diabetică,  o complicație în care nivelurile ridicate ale glicemiei afectează vasele de sânge ale retinei.

„Am descoperit că o creștere a nivelului de proteine ar putea duce la creșterea hemoglobinei A1C, sau la o creștere a proteinei A1C. Va trebui să explorăm în continuare această legătură, pentru a identifica modul în care aceste două elemente se influențează reciproc”, a afirmat dr. Knight de la Institutul Intermountain Medical Center Heart din Salt Lake City.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *