Descoperirire in cazul tratamentelor afectiunilor oculare

Spread the love
Sursă foto: https://curebraincancer.blob.core.windows.net
Sursă foto: https://curebraincancer.blob.core.windows.net

 

Trei cercetări efectuate separat, au demonstrat că un medicament folosit în tratamentul anumitor tipuri de cancer și boli autoimune poate fi eficace și în cazul unor afecțiuni oculare.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul întâlnirii anuale a Association for Research in Vision and Ophthalmology, SUA.

Conform cercetătorilor, un medicament numit Rituximab ar putea fi folosit cu succes și în tratarea afecțiunilor caracterizate de inflamația idiopatică a orbitei (protruzia globilor oculari provocând aspect de ochi “bulbucați”, durere), boli pentru care se prescriu în prezent corticosteroizi . Medicii au studiat vreme de 6 luni cazurile a nouă pacienți tratați cu Rituximab. Doar unul dintre pacienți a suferit o recidivare a bolii dar a răspuns pozitiv la a doua ședință de tratament. În mod normal, la tratamentul clasic, 33% dintre pacienți recidivează.

Scopul noului tratament este de a elimina efectele secundare ale corticosteroizilor. Aceștia pot afecta sistemul digestiv pentru că agresează mucoasa gastrică, pot duce la retenție de apă și săruri și la creșterea tensiunii arterială.

 

Sursa: https://www.news-medical.net/news/20180430/New-studies-could-offer-novel-treatments-for-vision-and-eye-conditions.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *