Cancerul gastric poate deveni ușor de tratat

Spread the love
Sursă foto: https://www.healthcentral.com
Sursă foto: https://www.healthcentral.com

 

Cancerul gastric este o afectiune malignă, în care celulele neoplazice apar la nivelul mucoasei gastrice și apoi se extind dincolo de peretele gastric.

Cercetătorii de la Centrul Medical Baptist Wake Forest și de la Institutul și Spitalul de Cancer Tianjin din cadrul Universitătii de Medicină din Tianjin (TMUCIH) au descoperit că mostrele de țesut de cancer gastric care poartă mutații ale unei gene specifice, MUC16, sunt de asemenea asociate cu sarcini mai mari ale mutațiilor tumorale. De asemenea, măsurarea ratelor ridicate ale mutațiilor genetice în rândul țesuturilor canceroase față de țesuturile sănătoase s-a dovedit a fi eficientă la imunoterapie. În cadrul cercetărilor, oamenii de știință au descoperit că probele de cancer gastric cu mutații MUC16 au prezentat sarcini semnificativ mai mari ale mutațiilor tumorale decât cele fără mutații MUC16. Mutația a fost prezentă în 38,4% din setul de descoperire și 22,3% din setul de validare.

“Tumorile cu sarcini mai mari de mutații ale tumorii tind să fie mai receptive la imunoterapie”, a spus dr. Wei Zhang, Wake Forest, autorul principal al articolului și membru al Fundației Naționale pentru Cercetarea Cancerului.

Oamenii de știință subliniază implicațiile pe care le au biomarkerii asupra abilității oncologilor de a crea tratamente pentru cancer. Constatările lor ar putea servi la deschiderea opțiunilor de imunoterapie pentru 38% dintre pacienții cu cancer gastric. De asemenea, ei au colectat și stocat țesuturile canceroase cu informații clinice adnotate și au efectuat cercetări asupra cancerului gastric, în prezent al cincilea cel mai comun tip de cancer la nivel mondial.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180814134204.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *