Importanța laptelui la micul dejun pentru diabetici

Potrivit unei cercetări publicate recent, o schimbare în rutina pentru micul dejun poate oferi beneficii pentru persoanele care suferă de diabet de tip II. Dr. Douglas Goff și echipa sa de cercetători de la Universitatea din Guelph, în colaborare cu Universitatea din Toronto, au examinat efectele consumului de lapte cu un conținut ridicat de proteine la micul dejun pe nivelurile de glucoză din sânge, după micul dejun și după o masă secundară.
Rezultatele studiului au demonstrat că laptele consumat cu cereale la micul dejun a redus concentrația de glucoză din sânge, în comparație cu apa, iar concentrația crescută de proteine din lapte a redus concentrația de glucoză din sânge, spre deosebire de concentrația normală de proteine lactate. Tratamentul cu proteine a redus, de asemenea, pofta de mâncare după cea de-a două masă, comparativ cu echivalentul redus de proteine. De asemenea, echipa de cercetători a examinat efectele creșterii concentrației de proteine și creșterea proporției de proteine din zer în laptele consumat cu cereale. Digestia proteinelor din zer, prezente în mod natural în lapte, eliberează hormoni gastrici care încetinesc digestia, provocând senzația de sațietate. Digestia proteinelor din zer atinge acest efect mai repede, în timp ce proteinele de cazeină oferă un efect de durată mai lung. Oamenii de știință au constatat că laptele consumat în cadrul unui mic dejun bogat în carbohidrați a redus nivelul de glucoză din sânge chiar și după prânz.
Potrivit dr. Goff, acest studiu confirmă importanța laptelui la micul dejun, pentru a ajuta la digestia mai lentă a carbohidraților și la menținerea unor niveluri scăzute de zahăr în sânge.
Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180820/Scientists-examine-effects-of-consuming-high-protein-milk-at-breakfast-on-blood-glucose-levels-satiety.aspx