Iată legătura dintre dietă și scleroza multiplă!

Spread the love
Sursă foto: http://frutasyverdurasels.wixsite.com
Sursă foto: http://frutasyverdurasels.wixsite.com

 

Potrivit cercetătorilor, consumul unei alimentații sănătoase, bogate în legume, pește sau ouă este asociat cu un risc mai scăzut de dezvoltare a sclerozei multiple, o boală care afectează creierul, măduva spinării și nervul optic. Afecțiunea apare atunci când există o pierdere sau o deteriorare a izolării grăsimilor care înconjoară nervii ce transportă semnale către celulele creierului. În cadrul studiilor, oamenii de știință au analizat date despre aproape 700 de persoane din Australia.

“Există o serie de factori de risc cunoscuți pentru scleroza multiplă. Câteva dintre acestea ar fi: nivelul scăzut de vitamina D, febra glandulară, expunerea insuficientă la lumina soarelui și fumatul”, a afirmat dr. Lucinda J. Black, de la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Curtin din Perth, Australia.

Dr. Black și colegii ei au investigat legăturile dintre modelele dietetice și apariția sclerozei multiple. Din cele 698 de persoane ale căror date au fost analizate de echipa de cercetători, 252 au fost diagnosticate cu risc crescut de apariție a sclerozei multiple, iar 446 au fost considerați “sănătoși”. Rezultatele au arătat că un consum mai mare de alimente sănătoase a fost asociat cu un risc mai scăzut de SM.

Oamenii de știință sugerează că este nevoie de o îmbunătățire a educației cu privire la o dietă sănătoasă pentru cei care prezintă un risc crescut de SM.

 

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322800.php

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *