Doua remedii fara medicamente pentru acnee

Spread the love

Acneea nu este doar o boala a adolescentilor, ci apare atunci când porii din piele se înfundă cu ulei și celulele moarte ale pielii. Fiecare por este conectat la o glandă sebacee, care produce o substanță uleioasă numită sebum. Extra sebumul poate conecta porii, provocând creșterea unei bacterii cunoscute sub numele de Propionibacterium acnes sau P. acnes. Celulele albe din sânge atacă P. acnes, ceea ce duce la inflamarea pielii și la aparitia acneei. Mulți factori contribuie la dezvoltarea acneei, inclusiv mostenirea genetică, dar si dieta, stresul, modificările hormonale și infecțiile. Cum puteti scapa de acnee fara medicamente?

  1. Faceți o mască de miere și scorțișoară

Ambele miere și scorțișoară sunt surse excelente de antioxidanți .Studiile au descoperit că aplicarea antioxidanților asupra pielii este mai eficientă în reducerea acneei decât peroxidul de benzoil și retinoizii, care sunt două medicamente comune pentru acnee care au proprietăți antibacteriene.

Antioxidanții studiați au fost vitamina B3, acidul gras linoleic (omega-6) și fosforatul de sodiu ascorbil (SAP), un derivat al vitaminei C.

Miere și scorțișoară au, de asemenea, capacitatea de a lupta împotriva bacteriilor și de a reduce inflamația, care sunt doi factori care declanșează acneea.

Cum sa faci o masca de scortisoara si miere

  • Se amestecă 2 linguri de miere și 1 linguriță de scorțișoară pentru a forma o pastă.
  • După curățare, aplicați masca pe față și lăsați-o sa actioneze timp de 10-15 minute.
  • Indepartati complet masca și spălați-vă fața.
  1. Luați un supliment de zinc

Zincul este un nutrient esențial, important pentru creșterea celulelor, producția de hormoni, metabolismul și funcția imună. Este, de asemenea, unul dintre cele mai studiate tratamente naturale pentru acnee. Cercetările arată că persoanele cu acnee tind să aibă niveluri mai scăzute de zinc în sângele lor decât cele care nu sufera de acesta boala. Mai multe studii au arătat că administrarea zincului pe cale orală ajută la reducerea acneei. Într-un studiu facut in 2017, 48 pacienți cu acnee au primit suplimente de zinc pe cale orală de trei ori pe zi. După opt săptămâni, 38 de pacienți au prezentat o reducere de 80-100% a acneei.

Doza optimă de zinc pentru acnee nu a fost stabilită, dar mai multe studii au arătat o reducere semnificativă a acneei, utilizând 30-40 mg zinc pe zi. Limita superioară recomandată pentru zinc este de 40 mg pe zi, deci probabil că nu trebuie să depășiți această cantitate decât sub supravegherea unui medic. Utilizarea a prea mult zinc poate provoca efecte adverse, inclusiv dureri de stomac și iritație intestinală.

De asemenea, este important de observat faptul că aplicarea zincului direct pe piele nu s-a dovedit a fi eficientă. Aceasta se poate datora faptului că zincul nu este absorbit eficient prin piele.

 

Sursa https://www.healthline.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *