O nouă metodă de a întârzia debutul diabetului de tip 1

Spread the love
Sursă foto: https://timesofindia.indiatimes.com

Cercetători de la Colegiul de Medicină Baylor și din Universitatea din Michigan (Medical School) au realizat un studiu pe șoareci care arată că un subset specific de celule B imune întârzie debutul diabetului de tipul 1 la șoareci. Când oamenii de știință au transferat celulele imune, numite celule CD19 + IgM + B, au descoperit că debutul bolii a fost întârziat într-o manieră specifică vârstei.

“Suntem primii care am descoperit că celulele CD19 + IgM + B joacă un rol de reglementare care îngreunează debutul diabetului. De asemenea, cercetarea, care a fost recent publicată în revista JCI Insight, ar putea deschide calea pentru dezvoltarea de noi terapii pentru diabetul de tipul 1”, a afirmat dr. Massimo Pietropaolo.

Un număr tot mai mare de studii experimentale din cele efectuate atât asupra animalelor, cât și asupra oamenilor, indică faptul că celulele B joacă un rol-cheie în dezvoltarea diabetului. De exemplu, cercetările au arătat că subseturile de celule B pot contribui în mod direct la dezvoltarea bolii. Există, de asemenea, indicii că subgrupurile de celule B pot fi implicate în modularea debutului afecțiunii. De exemplu, eliminarea unui subset specific al celulelor B care poartă indicatorul lanțului μ a determinat progresia diabetului de tip 1 la șoareci.

În cadrul acestui studiu, echipa de savanți a descoperit că transferarea celulelor B CD19 + IgM + a a blocat debutul diabetului într-o manieră specifică vârstei.  

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *