Noi abordări în tratarea tuberculozei meningeale

Spread the love
Sursă foto: https://www.researchgate.net

Potrivit statisticilor, tuberculoza meningeală este întotdeauna greu de tratat și reprezintă o amenințare deosebit de mare pentru copiii mici. De asemenea, această afecțiune poate lăsa supraviețuitorii cu leziuni pe creier. Acum, cercetătorii de la Johns Hopkins Medicine au raportat că au folosit scanări PET (tomografie cu emisie de pozitroni) și o versiune specială a medicamentului Rifampicina TB, pentru a ajuta medicii să înțeleagă această boală. 

“Am folosit acest tip de tehnologie pentru a găsi informațiile necesare despre această boală foarte tulburătoare”, a afirmat dr. Sanjay Jain de la Universitatea Johns Hopkins.  

Copiii sub vârsta de 5 ani și cei cu boli cronice sunt în mare parte susceptibili de a dezvolta tuberculoză meningeală. În timpul tratamentului, peste jumătate dintre pacienți mor sau suferă o vătămare neurologică semnificativă pe toată durata vieții.

În cadul noului studiu, cercetătorii au dezvoltat o versiune a rifampicinei, numită pozitron, atașată la medicament ([11C] rifampin), care le-a permis să urmeze mișcările sale în corpul pacienților, folosind PET (tomografie cu emisie de pozitroni ). Constatările, spun cercetătorii, pot ajuta medicii să înțeleagă motivul pentru care pacienții nu răspund la tratament și sunt de părere că PET oferă o cale de a optimiza tratamentul.  

Sursă: https://www.news-medical.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *