Inoxicația acută cu alcool la adolescenți și consecințele acesteia

Spread the love
Sursă foto: http://www.parenting-journals.com

Cercetătorii americani au demarat un studiu pentru a analiza consecințele consumului de alcool în rândul adolescenților. Potrivit constatărilor, consumul de băuturi alcoolice la o vârstă fragedă poate provoca apariția unei intoxicații. Intoxicația cu etanol reprezintă cel mai frecvent tip de intoxicație în rândul copiilor și adolescenților. Această afecțiune este definită ca apariția unui ansamblu de semne și simptome determinate de expunerea organismului la diverse substanțe.

Cercetarea oamenilor de știință de la Centrul de Cercetare pentru Prevenire (RPC) din cadrul Institutului Pacific pentru Cercetare și Evaluare a identificat anumite circumstanțe în această direcție prin examinarea relațiilor dintre vârsta primei intoxicații (mai puțin de 15 ani), consumul în diferite circumstanțe (acasă, la prieteni sau la petreceri) și problemele care pot apărea.

Cercetătorii au analizat datele a 405 de adolescenți (15-18 ani) consumatori de alcool, din 24 de orașe din California, între 2013 și 2014. Aceștia s-au concentrat asupra vârstei, precum și a problemelor apărute în timpul sau după ce aceștia au consumat băuturi alcoolice în diverse cluburi de noapte, la petreceri, etc.. Aceștia au descoperit că aproximativ 1/3 dintre adolescenți s-au confruntat cu aparția primei intoxicații până la vârsta de 15 ani. .

Intoxicația acută cu etanol la adolescenți poate porvoca toxicitate la nivelul sistemului nervos central, toxicitate la nivelul inimii, hipotermie, etc..

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *