O nouă moleculă pentru tratamentul cancerului la sân va putea fi utilizată în Anglia și Țara Galilor

Spread the love
Sursă foto: http://www.healthymagazine365.com
Sursă foto: http://www.healthymagazine365.com

În Anglia și Țara Galilor, femeile aflate în postmenopauză, afectate de cancer la sân în stadiu avansat, au la dispoziție o nouă moleculă, Kisqali (ribociclib). Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) recomandă pacientelor acest nou tratament, ca pe o opțiune mai eficientă. Combinația de ribociclib cu un inhibitor de aromatază oferă șansa ca boala să fie controlată într-un interval de doi, fără a fi nevoie de chimioterapie “, a declarat Dr. Alistair Ring, Consultant Medical Oncolog la Royal Marsden, Londra.

În Marea Britanie, aproximativ 55.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân. La 30% dintre pacientele depistate în stadii incipiente ale bolii, cancerul avansează, fiind responsabil de 90% din decese. 5 % dintre femeile diagnosticate cu cancer de sân avansat nu trăiesc mai mult de 5 ani.

“Acum, vor putea să beneficieze de acest nou și eficient tratament, mult mai puțin agresiv, cca 8300 de femei din Anglia și Țara Galilor. Vor putea să-și îmbunătățească și calitatea vieții.”, a afirmat Barak Palatchi, director general al Novartis Oncology UK & Ireland. „Este prima dată când un medicament pentru cancer a fost finanțat atât de curând după ce a fost licențiat, deci, sistemul poate lucra pentru a aduce inovație mai devreme, în beneficiul pacientilor si NHS”.

Ribociclib poate fi utilizat în asociere cu letrozol, anastrozol sau exemestan, oferind oncologilor posibilitatea de a alege terapia pe care o consideră cea mai potrivită pentru fiecare pacientă. Ingredientul activ pentru ribociclib este fabricat în Marea Britanie la Novartis Grimsby.

Recomandarea NICE este urmarea licenței acordate UE de către Comisia Europeană în luna august, care s-a bazat pe eficacitatea superioară și pe un profil de siguranță acceptabil al ribociclib, plus letrozol, față de placebo, plus letrozol, în studiul pivot de fază III MONALEESA-2. Studiul a inclus 668 de femei în postmenopauză cu HR + / HER2 – cancer la sân local avansat sau metastatic, care nu au primit anterior tratament sistemic pentru cancerul de sân avansat și au arătat că ribociclib plus letrozolul, un inhibitor de aromatază, au redus riscul de progresie sau deces cu 43% placebo plus letrozol (mediană PFS = 25,3 luni ([95% CI: 23,0-30,3]) față de 16,0 luni ([95% CI: 13,4-18,2]) HR = 0,568 ([CI 95%: 0.457-0.704; <5%). Mai mult de jumătate dintre paciente (55%) cu boală măsurabilă, luând ribociclib plus letrozol, au prezentat o reducere a dimensiunii tumorii cu cel puțin 30% . Efectele adverse sunt, în general, reduse prin modificări treptate ale dozei, permițând majorității pacientelor să folosească tratamentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *