Ceapa și usturoiul, două arme puternice împotriva cancerului colorectal

Spread the love
Sursă foto: https://www.splendidtable.org

Conform unui studiu recent, ceapa și usturoiul ar putea avea un efect de protecție împotriva cancerului. Studiile anterioare au arătat că anumiți compuși din legume, inclusiv flavanolii au capacități bioactive. Oamenii de știință de la China Medical University au încercat să observe dacă consumarea unor cantități mari de legume care conțin acești compuși ar putea împiedica oamenii să dezvolte cancer colorectal.

Pentru a investiga capacitatea acestor legume în ceea ce privește cancerul, cercetătorii au inclus în studiu 833 de persoane cu cancer colorectal și 833 de persoane sănătoase, cu vârste apropiate. Fiecare participant a fost intervievat, iar obiceiurile alimentare au fost înregistrate utilizând un chestionar.

Cercetătorii au descoperit că a existat o relație semnificativă între consumul de ceapă și usturoi și riscul de cancer colorectal. În mod specific, la participanții la care consumul de ceapă și usturoi a fost crescut, riscul de a dezvolta cancer colorectal a fost cu 79% mai mic decât la cei care au afirmat că au consumat aceste legume în cantități foarte scăzute.

Totodată, un studiu al Institutului Naţional al Cancerului din Marea Britanie arată că pentru persoanele care mănâncă cel puţin 10 grame (aproximativ două linguriţe) de usturoi sau ceapă pe zi, riscul de a suferi de cancer de prostată scade semnificativ. Alt studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea Case Western Reserve, relevă faptul că usturoiul poate ajuta la reducerea apariţiei de tumori pre-canceroase (polipi) în intestinul gros.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *