Noul program digital care poate monitoriza copiii bolnavi de epilepise

Spread the love
Sursă foto: https://thriving.childrenshospital.org

Crizele epileptice reprezintă tulburări pereiodice ale activității electrice a creierului, care conduc la disfuncții cerebrale temporare. Prin intermediul impulsurilor nervoase se realizează comunicarea între creier şi măduva spinării, nervi şi muşchi, precum şi între diferitele arii cerebrale. Atunci când impulsurile nervoase sunt descărcate anormal, se poate produce o criză.

Datorită unui nou program computerizat creat la Universitatea Indiana, medicii pot fi acum avertizați cu privire la riscul de deces al copiilor care suferă de epilepsie, în timpul vizitelor de rutină. Cu alte cuvinte, familiile copiilor care suferă de această boală răspund la întrebări pe un comprimat electronic, cu privire la convulsiile epileptice, frecvența acestora, aderența la medicamente, etc..

„Programul împărtășeste aceste informații cu medicul și inițiază diferite alarme, prin intermediul inregistrării medicale electronice a pacientului. De asemenea,  medicul poate transfera familiei o mulțime de materiale educaționale generate de calculator”, a afirmat dr. Downs.

Downs a spus că programul a fost testat la clinicile de sănătate Eskenazi timp de două luni, iar rezultatele au fost raportate la reuniunea din 2018 a Societății Americane de Epilepsie. Înainte de lansarea acestuia, au fost intervievate 75 de familii .

La testarea acestui program, mai mult de 2.300 de copii au fost examinați pentru epilepsie, iar 1,3% din familii au raportat că pacienții au fost afectați de epilepsie. 47% din acei pacienți au avut cel puțin o criză în ultimele 12 luni. Această intervenție unică a fost mai eficientă, de departe, decât orice alt efort până în prezent.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *