Iată factorii care duc la apariția aritmiei cardiace!

Spread the love
Sursă foto: https://gomerblog.com

Aritmia cardiacă, cunoscută și sub numele de disritmie cardiacă sau bătăi neregulate ale inimii, reprezintă un grup de afecțiuni în care bătăile inimii sunt neregulate, prea rapide sau prea lente.

Controlul presiunii sangvine, cel al glucozei pot fi eficiente în prevenirea blocării cardiace, o formă comună de aritmie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la UC San Francisco. În cadrul unei cercetări realizate pe 6.000 de pacienți, cercetătorii au descoperit că mai mult de jumătate din cazurile de artitmie au fost provocate de tensiune arterială crescută sau un nivel ridicat de zahăr în sânge. Aproximativ 3 milioane de oameni din întreaga lume au stimulatoare cardiace.

Rezultatele studiului au arătat că la peste 25 de ani de la începerea studiului, 58 de pacienți au dezvoltat artitmie. Cercetătorii au constatat că vârsta mai înaintată, tensiunea arterială sistolică mai mare și nivelul mare de glucoză din sânge au contribuit la apariția acestei afecțiuni.

Dintre acești factori, au fost identificați doi factori de risc care pot fi modificați direct: o creștere la fiecare 10 milimetri a tensiunii arteriale sistolice a determinat o creștere cu 22% a riscului, iar creșterea la fiecare milimetru a glucozei de repaus a determinat un risc mai mare cu 19%. Având în vedere prezența acestor factori de risc modificabili, cercetătorii sunt de părere că apariția aritmiei poate fi prevenită destul de ușor.  

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *