Studiu năucitor: planta care răspândește celulele canceroase în organism

Spread the love
Sursă foto: https://www.veseys.com

Considerată o plantă exrem de benefică, sparanghelul conţine numeroşi nutrienţi, unii dintre ei având proprietăţi anti-îmbătrânire şi protejând organismul împotriva pietrelor la rinichi şi durerilor articulare. Este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina C, K acid folic, potasiu şi mangan. Cu toate acestea, un studiu recent sugerează că există o legătură între sparanghel și răspândirea cancerului în organism. 

Potrivit cercetătorilor, sparanghelul, prin asparagină, nu produce cancerul, dar îi favorizează răspândirea în organism. Sparanghelul nu este doar o legumă care a fost considerată minune, ci una ”la modă”, care este adăugată în toate dietele, datorită numărului mic de calorii și beneficiilor pe care se consideră că le-ar aduce. 

În urma noilor studii, oamenii de știință au constatat, la testele pe șoareci, că atunci când au redus cantitatea de asparagină la animalele care sufereau de cancer mamar, numărul tumorilor secundare din alte țesuturi a scăzut semnificativ.

Această descoperire este cu atât mai importantă cu cât este corelată cu o altă informație deja cunoscută și, anume, că răspânderea celulelor maligne în oase, plămâni și creier este cauza principală a decesului în rândul pacienților diagnosticați cu cancer de sân. În plus, aceștia au descoperit că șoarecii cu forme grave de cancer mamar care au consumat produse ce conțin asparagină, au dezvoltat tumori secundare în câteva săptămâni și au murit în câteva luni. 

Sursă: https://www.theguardian.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *