Alimentația bazată pe mâncarea ultra-procesată poate cauza decese timpurii

Spread the love
Sursă foto: http://home.bt.com

Un nou studiu efectuat de cercetătorii francezi a arătat că o alimentație bazată pe produse “ultra-procesate” poate duce la decese precoce. Produsele alimentare extrem de procesate sunt definite ca alimente care trec prin mai multe procese industriale. Acestea includ mâncarea de tip fast-food, băuturile răcoritoare, snacksurile, ciocolata, bomboanele, înghețata, etc.

O echipă de la Universitatea Sorbona, Franța a analizat o populație de 44.551 bărbați și femei cu vârsta de peste 45 de ani. Regimul alimentar și starea lor de sănătate au fost urmărite pentru o perioadă de 7 ani. Dintre participanți, 73,1% au fost femei, iar vârsta medie a tuturor participanților la începutul studiului a fost de 57 de ani. Participanților li s-a cerut să răspundă online la un chestionar cu 24 de întrebări la fiecare 6 luni.

Aceștia au trebuit să-și susţină rapoartele cu fotografii ale dimensiunilor porțiilor pe care le consumau pe parcursul zilei. Rezultatele au arătat că, pentru fiecare creștere de 10% a consumului de alimente ultra-procesate, a existat un risc de 14% de deces precoce.

Echipa de cercetători a înregistrat 602 de decese pe toată durata studiului, iar din totalul deceselor, 219 au fost datorate cancerului, iar 34 bolilor cardiace. Dr. Laure Schnabe și colegii săi au declarat că o creștere a consumului de alimente procesate pare a fi asociată cu un risc global de mortalitate mai mare în rândul populației adulte.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *