Testul de sânge care poate măsura intensitatea durerilor simțite de pacienți

Spread the love
Sursă foto: http://digitalhealthage.com

Cercetătorii de la Indiana University School of Medicine au dezvoltat un test pentru a măsura intensitatea durerii pacienților. Această tehnică ar putea ajuta la stoparea crizelor generate de opioide (substanțe analgezice cu acțiune intensă).

În cadrul experimentului, echipa de cercetători a urmărit sute de participanți de la Centrul Medical Richard L. Roudebush din Indianapolis pentru a identifica diferiți indicatori din sânge, care pot ajuta medicii să își dea seama cât de intensă este durerea simțită de un pacient. Testul de sânge, primul de acest fel, ar permite medicilor să gestioneze mai bine tratamentele destinate ameliorării durerii.

“Am dezvoltat un prototip pentru un test de sânge care poate spune medicilor în mod obiectiv dacă pacientul are dureri și cât de grave sunt acestea. Este foarte important să avem o măsură obiectivă a durerii, deoarece durerea poate fi o senzație subiectivă”, a afirmat dr. Niculescu din cadrul Departamentului de Psihiatrie.   

În timpul studiului, cercetătorii au analizat indicatori găsiți în sânge (molecule care reflectă severitatea bolii).

“Epidemia de opioide a avut loc, deoarece medicamentele au fost prescrise ușor haotic, din cauza faptului că nu a existat o măsură obiectivă a durerii”, a completat dr. Niculescu.

Pe langă faptul că oferă o măsurare obiectivă a durerii, testul de sânge ajută medicii să asocieze indicatorii din sângele pacientului cu cele mai bune opțiuni de tratament. Cercetătorii folosesc o serie de date de prescripție, pentru a potrivi indicatorii durerii cu profilele medicamentelor. Cu alte cuvinte, cercetătorii încearcă să se orienteze spre scheme de tratament personalizate.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *