Expunerea bebelușilor la germeni poate consolida imunitatea

Spread the love
Sursă foto: https://lymphomanewstoday.com
Sursă foto: https://lymphomanewstoday.com

 

Potrivit cercetătorilor din cadrul Institutului de Cercetare al Cancerului din Londra, apariția leucemiei în copilărie nu este cauzată doar de factorii genetici sau expunerea la radiații periculoase, ci poate fi declanșată și din cauza lipsei de anticorpi câștigați în copilărie în urma expunerii la bacterii sau viruși.

Leucemia reprezintă cancerul globulelor albe din sânge (denumite leucocite sau WBC). Aceasta apare în principiu când celulele dintr-o parte a corpului încep să se dezvolte necontrolat. În loc să dispară după un anumit timp (cum se întâmplă cu restul celulelor), celulele canceroase continuă să crească și să formeze altele noi.

„Dacă părinții ar renunța la izolarea bebelușilor și ar începe să-i expună diferitelor medii, contactul cu diverși germeni le-ar consolida imunitatea și i-ar face mai puțin vulnerabili în fața leucemiei”, susține dr. Greaves din cadrul Institutului de Cercetare al Cancerului din Londra. Totodată, acesta este de părere că datorită evoluției tehnicilor medicale, 90% din copiii cu leucemie pot fi vindecați.

Pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect, este esențial ca bebelușii să fie expuși bacteriilor și virușilor încă de la naștere. Copiii care au o imunitate slabă din cauza lipsei de expunere la bacterii și viruși obișnuiți, atunci când sunt expuși la acestea mai târziu, pot dezvolta o mutație genetică care le ridică riscul de a dezvolta leucemie.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180522/Childhood-leukemia-linked-to-lack-of-childhood-infections.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *