LEGĂTURA DINTRE CONSUMUL EXCESIV DE ALCOOL ȘI O BOALĂ GRAVĂ

Spread the love
Sursă foto: http://wp.production.patheos.com
Sursă foto: http://wp.production.patheos.com

Consumul excesiv de alcool este un important factor de risc în declanșarea tuturor tipurilor de demență, în special a demenței cu debut precoce. Conform unui studiu publicat în revista The Lancet Public Health, peste un milion de adulți din Franța au fost diagnosticați cu demență.

Cercetătorii au analizat în mod specific consumul de alcool și au inclus în studiu persoane care au fost diagnosticate cu tulburări mentale și comportamentale sau cu boli cronice, care au fost atribuite consumului excesiv de alcool. Dintre cele 57.000 de cazuri de demență cu debut precoce (înainte de vârsta de 65 de ani), majoritatea (57%) au fost legate de alcoolismul cronic.

Conform Organizației  Mondiale a Sănătății (OMS), alcoolismul cronic apare atunci când se consumă mai mult de 60 de grame de alcool pur în medie pe zi pentru bărbați (4-5 bauturi standard) și 40 de grame (aproximativ 3 băuturi standard) pe zi pentru femei.

Consumul de alcool este cel mai important factor de risc pentru demență și moarte prematură. Daunele provocate de alcool pot fi prevenite, iar măsurile pot scădea semnificativ degradarea creierului. Pentru demența cu debut precoce, a existat o diferențiere semnificativă între sexe. În timp ce majoritatea pacienților cu demență erau femei, aproape două treimi dintre toți pacienții diagnosticați cu demență la începutul tratamentului (64,9%) erau bărbați.

 “Ca psihiatru, observ frecvent efectele consumului de alcool asupra demenței, când, din păcate, intervențiile de tratament pentru alcoolism pot fi tardive pentru a îmbunătăți recuperarea”, spune vicepreședintele de cercetare CAMH, Dr. Bruce Pollock.

 Tulburările consumului de alcool au fost, de asemenea, asociate cu toți ceilalți factori de risc independenți pentru debutul demenței, cum ar fi fumatul, tensiunea arterială crescută, diabetul zaharat, depresia sau  pierderea auzului.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180220183954.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *