Un medicament favorizează apariția stenozei aortice

Spread the love
Sursă foto: https://www.activebeat.com

Un studiu recent a găsit o legătură între un medicament de bază, eliberat cu prescripție medicală, pe care oamenii cu artrită îl folosesc pentru a calma durerea și inflamația și o problemă la inimă.

În cadrul studiilor, cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville au descoperit că celecoxibul de eliberare a durerii poate crește riscul unor bolii cardiace. Medicamentul, care are denumirea comercială de Celebrex, aparține unei categorii de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cunoscute sub numele de inhibitori ai COX-2.

După ce au analizat mii de înregistrări medicale electronice, aceștia au găsit o legătură între utilizarea în mod specific a celecoxibului și un risc crescut de stenoză aortică. Stenoza aortică este o afecțiune care constă în stenozarea valvei aortice și limitează circulația sângelui în inimă. De obicei, rezultă din cicatrizare și calcifiere. În testele de laborator, s-a descoperit, de asemenea, că tratarea celulelor aortei cu celcoxib a favorizat calcifierea celulelor.

Cercetătorii au observat că mai mult de 1 din 4 persoane de peste 65 de ani din  Statele Unite ale Americii suferă de stenoză aortică, care se dezvoltă din acumularea de calciu. Atunci când au testat efectul celecoxib  asupra celulelor supapelor, aceștia au văzut că medicamentul părea să crească nivelul de calcifiere.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *