A fost creată dieta alimentară care împiedică apariția bolilor neurodegenerative la persoanele în vârstă

Spread the love
Sursă foto: https://www.cleaneatingmag.com

Un studiu privind modelele dietetice la persoanele în vârstă din Australia arată un tip de dietă concepută pentru sănătatea creierului, care împiedică apariția insuficienței cognitive. Potrivit revistei on-line Neuroscience Research Australia, această dietă este concepută pentru a menține sănătatea creierului pe termen lung și pentru a reduce riscul de tulburări cognitive, cum ar fi boala  Alzheimer și demența.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat potențialele efecte protectoare ale dietei cunoscută și sub numele de MIND. Compoziția dietei se bazează parțial pe dieta mediteraneană, dar include și alimente specifice pentru sănătatea creierului. Aceasta este caracterizată de 15 componente dietetice, cum ar fi legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, uleiul de măsline și cantități mici de carne roșie. Cercetătorii au monitorizat 1220 de adulți în varstă de 60 de ani și peste, pentru o perioadă de 12 ani. Rezultatele studiului au demonstrat că un model alimentar bazat pe dieta MIND a fost legat de reducerea cu19% a riscului de dezvoltare a insuficienței cognitive ușoare sau demenței.

“Acest studiu a arătat pentru prima dată că dieta MIND reduce riscul de demență. Sperăm că studiul va ajuta nutriționiștii să elaboreze recomandări concrete pentru reducerea riscului de demență în Australia și în întreaga lume”, a declarat dr. Kaarin Anstey de la Neuroscience Research Australia.

Ceea ce diferențiază MIND de alte diete este descrierea detaliată a alimentelor considerate a fi neuroprotective, cum ar fi legumele cu frunze verzi și fructe de pădure.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *