STUDIU DESPRE FOLOSIREA CHIMIOTERAPIEI ÎN CANCERUL DE SÂN

Spread the love
Sursă foto: https://kamulipost.wordpress.com
Sursă foto: https://kamulipost.wordpress.com

Potrivit cercetătorilor de la Stanford și University of Michigan, utilizarea chimioterapiei pentru cancerul de sân în stadiu incipient a scăzut semnificativ  începând cu 2013, din pricina preferințelor pentru tratamente mai puțin toxice.

Un studiu realizat pe 3000 de femei cu cancer de sân în stadiu incipient indică un declin seminificativ al chimioterapiei, afirmă cercetătorii de la Universitatea Stanford și Michigan.

În plus, studiul a arătat că medicii sunt mai predispuși să se întoarcă la testarea genomică a tumorii atunci când un pacient exprimă o preferiță de tratament care nu include chimioterapia clasică.

Cercetatorii au intervievat 5080 de femei tratate pentru cancer de sân în stadiu incipient în perioada 2013-2015 în Georgia și Los Angeles. Dintre acestea, 2926 au avut stadiul 1 sau 2 și au fost pozitive pentru exprimarea receptorului de estrogen și negativ pentru expresia receptorului 2 al factorului de creștere epidermal uman. Acest lucru reflectă o schimbare în modul de practică al medicilor. Oamenii de știință au chestionat, de asemenea 504 oncologi care tratează  paciente cu  stadii incipiente de cancer de sân, cu privire la modul în care au decis să recomande sau nu chimioterapia.

Kurian și colegii ei au descoperit că, în perioada 2013 – 2015, a existat o scădere de la 34,5% la 21,3 % în utlizarea chimioterapiei.

67,4%  dintre oncologi au relatat că ar fi dispuși la testarea tumorii genomice, însă doar dacă pacienta nu dorește chimioterapie. În schimb, numai 17,5% ar recomanda testul.

Cercetarea a fost susținută de Institutul Național de Sănătate din SUA.

 

 

Sursa https://med.stanford.edu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *