Pastila care poate opri gripa într-o singură zi, disponibilă din luna mai 2018

Spread the love
Foto sursă: http://cache2.mila.bg
Foto sursă: http://cache2.mila.bg

 

Compania farmaceutică japoneză Shionogi a anunțat că medicamentele pe care le-au dezvoltat, Xofluza, cunoscută și sub denumirea de baloxavir marboxil, a fost aprobată pentru a fi fabricată și vândută în Japonia. Începând cu octombrie 2015, medicamentul a fost supus unei revizuiri prioritare de către Ministerul Sănătății, Muncii și Bunăstării din Japonia. Shionogi a depus spre aprobare medicamentul în toamna anului 2017.

Se pare că numai o singură doză de Xofluza va fi necesară pentru a trata gripa. Chiar dacă Xofluza a primit aprobarea, oamenii vor trebui să aștepte până când asigurările naționale japoneze stabilesc un preț pentru medicamente, care, potrivit Wall Street Journal, nu pot apărea decât în mai. Acționând înainte ca virusul să reușească să se reproducă, Xofluza ar putea opri o infecție cu virus gripal mai devreme decât inhibitorii neuroinidazei.

Cheia cu oricare dintre medicamentele împotriva gripei este tratamentul precoce, în special în primele 24 până la 48 de ore de infecție, care poate fi înainte de a observa orice simptome. Odată ce virusul a replicat și este în întregul corp, opțiunile dvs. sunt limitate. Vaccinul rămâne cel mai bun mod de a preveni o infecție cu virusul gripal, în timp ce Xofluza nu va fi disponibil in timp util pentru a ajuta cu actualul sezon de gripa deosebit de grav.

 

Sursa: https://www.forbes.com/sites/brucelee/2018/02/24/japans-new-drug-one-pill-may-stop-the-flu-in-just-one-day/#1f0e3d9d2b34

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *