S-a descoperit o nouă cauză a cancerului agresiv de sân

Spread the love
Sursă foto: https://www.self.com

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor din întreaga lume. Anual, sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor oferite de World Cancer Research Fund International. O echipă de cercetătorii australieni și americani au dezvoltat o modalitate de a descoperi genele evazive care favorizează apariția cancerului. Aceștia au identificat deja o genă de acest tip, care pare să provoace apariția cancerului de sân agresiv.

Metoda Oncomix permite cercetătorilor să “mărească” nivelul de informații genetice la pacienții cu cancer și să identifice genele cu două “erupții”.  Dr. Mar și colegii ei au folosit metoda Oncomix, pentru a examina datele cu privire la cancerul mamar din diferite baze de date existente. Ei au identificat cinci gene, care s-au dovedit a fi supra-active în grupurile de pacienți cu cancer de sân. Ulterior, aceștia au acordat o atenție sporită unei gene, cunoscută sub numele de CBX2.

Rezultatele studiului au demonstrat că în cele mai multe țesuturi feminine sănătoase activitatea genei CBX2 a fost scăzută, timp în care, în țesuturile femeilor care suferă de cancer de sân, această genă avea un nivel ridicat de activitate. Cercetătorii sunt de părere că dacă testele suplimentare confirmă faptul că CBX2 este o oncogenă, aceasta ar putea fi calea spre o potențială țintă terapeutică pentru tipurile agresive de cancer mamar.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *