Medicamentele pe bază de acid bempedoic reduc nivelul de colesterol în mod efcient

Spread the love
Sursă foto: https://decisionresourcesgroup.com

Potrivit unui studiu recent, a fost aprobat un nou medicament pe bază de acid bempedoic care reduce în mod eficient colesterolul. Cercetătorii au arătat că acesta este sigur atunci când este utilizat în asociere cu statinele prescrise pe scară largă.

Rezultatele cercetării au demonstrat că medicamentul administrat pe cale orală împiedică capacitatea organismului de a crea colesterol, în asociere cu tratamentele pe bază de statine. Lipoproteina cu densitate scăzută (LDL), deseori numită colesterol “rău”, este responsabilă pentru transportul colesterolului în celule. Excesul de LDL se acumulează pe pereții arterelor, restricționând fluxul de sânge către inimă, creier și restul corpului.

Deși acidul bempedoic funcționează în mod similar cu statinele, prin blocarea unei enzime producătoare de colesterol ATP-citrat-lyaza, acesta are câteva avantaje în plus. Unul dintre avantajele cheie ale acidului bempedoic este faptul că acesta nu ar trebui să provoace efectele secundare musculare raportate de unii utilizatori de statine, deoarece este preluat de ficat și trebuie să fie transformat în formă sa activă printr-o enzimă găsită numai în ficat.

S-a constatat că după trei luni de amninistrare, acidul bempedoic a redus nivelurile de colesterol LDL cu o medie de 18,1% . Această substanță a fost considerată la fel de sigură și  eficace ca și statinele, însă are mai puține efecte secundare negative, deoarece funcţionează printr-un mecanism diferit de acțiune.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *