Uniunea Europeană a finanțat un nou proiect care vizează tratarea bolilor inflamatorii

Spread the love
Sursă foto: https://informfitness.com

Cercetătorii implicați într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană au dezvoltat noi abordări pentru gestionarea bolilor inflamatorii cronice. Acestea vor fi folosite pentru a crea opțiuni de tratament precise și individualizate.  

Potrivit statisticilor, afecțiunile cum ar fi boala inflamatorie intestinală, artrita reumatoidă și bolile autoimune afectează 1 din 10 persoane din Europa. Cu toate acestea, în prezent, opțiunile de tratament disponibile sunt limitate și ineficiente. Proiectul SYSCID are ca scop identificarea primelor semne ale afecțiunilor, astfel încât să fie tratate în cel mai scurt timp.

În plus, tratamentele ar putea fi ajustate și individualizate, în funcție de nevoile pacientului. Proiectul a dezvăluit informații despre opțiunile de tratament pentru pacienții care suferă de boala inflamatorie intestinală, artrita reumatoidă și lupus eritematos sistemic.

Bolile inflamatorii se manifestă în diferite straturi moleculare din organism. SYSCID are ca scop să investigheze nivelul epigenetic (nivelul de exprimare al genelor), nivelul de programare a celulelor (nivelul transcripțional), precum și nivelul bacteriilor intestinale (microbiomele). În mod specific, acesta se concentrează pe analiza datelor mari.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *